Fishing Tips / Tips Pancing

TIPS PANCING: 3 TIPS MUDAH MANCING IKAN BULAN

3 tips mudah mancing ikan bulan akan menumpukan cara paling senang untuk strike ikan bulan. Ikan bulan antara spesis ikan yang paling banyak dipancing dan ia boleh ditemui hampir semua pelosok di negara kita. Jika ada muara atau sungai yang menghubungi muara-muara pasti akan ada ikan bulan atau lebih dikenali sebagai “Indo-Pacific Tarpon a.k.a Tarpon”.

Memancing ikan bulan bukanlah satu perkara yang mudah untuk mereka yang baru bermula, sedangkan yang telah lama mancing pun masih mengalami situasi-situasi yang sama seperti pemancing baru.

Jom tonton video ini untuk 3 tips mudah mancing ikan bulan yang pasti dapat mengubah skil pancing anda dan menambah hasil tangkapan.

Berharap 3 tips mudah mancing ikan bulan ini dapat membantu anda memahami lebih tentang diet, habitat dan teknik yang sebenarnya mudah untuk memancingnya.

Umpan terbaik untuk ikan bulan ialah Grenti Strike Geli Geli dan Grenti Strike Brudu yang telah terbukti bertahun-tahun lamanya.

Jangan lupa subscribe channel YouTube kami dan follow juga kami di Instagram, Facebook dan juga Tiktok untuk tips pancing yang lain. Semua akaun social media kami datang dengan nama yang sama iaitu @Kanicen Nix.

Related Articles

Adakah Warna Umpan Tidak Penting? Adakah Ikan Buta? Ikan Ada Telinga?

Kanicen Nix

Teknik Ambil Gambar Ikan Ketika Mancing Guna Handphone

Kanicen Nix

TIPS PANCING: 5 PETUA MENYIMPAN UMPAN SOFT PLASTIC

Kanicen Nix