Customers Catches

Climbing Perch / Ikan Puyu On Brudu Worm

Think Climbing Perch Think Brudu Worm.

Climbing Perch or also known as Gourami is not an easy target, but it does not mean you cannot use fake bait to catch it. It requires extra efforts into understanding the diet & the environment you fish. Match the Hatch remember? That is the key.

Climbing Perch caught by Shahirul Adly using Grenti Strike Brudu worm. The best soft bait for all small fish.

Soalan: Macam mana nak mancing ikan Puyu?

Jawapan: Teknik yang biasa saya pakai ialah Jerk & Pause. Apa yang penting ialah perhatikan persekitaran anda kerana ada tempat ikan puyu amat culas jadi perlu menyorok. Ada tempat ia mesra alam main air tetapi tidak mahu makan umpan jadi anda kena cari jalan untuk memahami waktu yang sesuai untuk memikatnya. Apa yang pasti umpan soft plastik Brudu ini menjadi dan amat sesuai untuk memikat ikan Puyu. Semua warna menjadi cuma kena sesuaikan dengan diet & habitat. Perhatikan warna air, hidupan yang ada didalamnya, flora & fauna disekelilingnya. Anda akan dapat idea.

Ikan Puyu oleh Shahirul Adly guna umpan worm Brudu.

Related Articles

Kelah, Borneo Mahseer, Snakehead, Haruan, Channa Striata, Siakap, Barramundi, Peacock Bass, PB, Ikan Raja, Tucunare, Ketutu, Marble Boby, Mangrove Jack, Siakap Merah, Toman, Giant Snakehead

Kanicen Nix

Hasil Tangkapan Menggunakan Rod Travel Melencong

Kanicen Nix

Umpan Geli-Geli Jarang Mengecewakan

Kanicen Nix